Muutama Facebook-sivu

Kuten jo tiedätkin minun sosiaalisen median käytön 🤭, päädyin tekemään tehtävät 1a ja 1b

Valitsin tarkasteluun siis kaksi täysin erilaista Facebook-sivua; Itä-Savon sairaanhoitopiirin, Sosterin sivut sekä Savitaipaleella sijaitsevan sisustus- ja sekatavarakaupan Katiska & Krumeluurin sivut.

Tarkasteluun ensin Sosteri

https://www.facebook.com/Sosterifi/

Korona-aikana Sosteri käyttää tehokkaasti Facebookia tiedottamiseen. Ulkoasu on miellyttävä, kuvat vaihtelevat ja ovat kauniita, asioista kirjoitetaan positiivisesti ja iloisesti. Kaiken tämän lisäksi asiaakin löytyy. Pidän myös siitä, että päivityksiä tehdään usein. Lisäksi on mielenkiintoista ja tärkeääkin esitellä henkilöstöä ja heidän työtään, ihan kaikista ammattiryhmistä. Vaikka en käytä Sosterin palveluita, enkä asu alueella, minusta on kiva käydä joskus lueskelemassa sivuja. Verrattuna sivuja työnantajani Kymsoten sivuihin (samanlainen organisaatio) Sosteri vetää täyden kympin ulkoasussa ja sisällössä. Käy vaikka tsekkaamassa Kymsoten Facebook (https://www.facebook.com/kymsote/), aika kurjan näköistä luettavaa…

Seuraavaksi Katiska & Krumeluuri

https://fi-fi.facebook.com/katiskajakrumeluuri/

Näille sivuille eksyin joskus vahingossa kesälomalla, ja selasin sivuja kyllä todella pitkään. Yritys käyttää Facebookia todella tehokkaasti mainontaan ja päivityksiä tehdään usein. Jos nämä sivut eivät ole myyviä, niin sitten ei mikään. Kuvat ja tekstit ovat todella houkuttelevia, ja Facebookista saa kuvan, että täältä saa myös todella hyvää palvelua. On suorastaan ihailtavaa, kuinka yrittäjä jaksaa puurtaa ja nähdä vaivaa.

Kävin lisäksi vilkuilemassa Suomen poliisin Twitter -sivuja, ja vertasin niitä heidän Facebook-sivuihin. Samoja asioita molemmissa, mielestäni Facebook-sivut olivat miellyttävämmän näköiset ja ehkä sisältö oli informatiivisempi. Koska Twitter on minulle vieras, otin tehtäväkseni tutustua siihen. Suomen yrittäjien sivuilta löytyikin mielenkiintoista luettavaa, ja totesin, etten luultavasti tulevaisuudessakaan tule tarvitsemaan sitä. Suomessa käyttäjäkuntajakin näyttää vähäiseltä, noin 150 000 twiittaajaa kuukaudessa. Tässä vielä linkki Suomen yrittäjien artikkeliin, joka on muutaman vuoden takaa

https://www.yrittajat.fi/uutiset/562158-suomen-somekayttajien-maarat-julki-twitter-elitistinen-instagram-ja-whatsapp-nousevat#e8efe47e

___________________________________________________

Minun digitaalinen identiteetti

Minusta nimellä googlettamalla ei löydy juuri mitään, enkä ole koskaan mitään ladannut nettiin. Nimelläni löytyy ainoastaan työsuhtee kautta tiedot, eli Kuntarekryn ilmoitus avoimista työpaikoista, jossa on minun nimi ja puhelinnumero sekä sähköpostiosoite töihin. Toinen tieto, mikä löytyy on nimi-, osoite- ja puhelinnumero Fonectan sivuilta. Molemmat ovat täysin oikeaa tietoa. Edellisellä sukunimellä ainoa tieto, joka löytyy on, aikaisemman työpaikkani henkilöstöraportti vuodelta 2013, jossa nimeni mainitaan yhteistyötoimikunnan jäsenenä. Muuta tietoa minusta ei löydy. Youtubeen on ladattuna yksi video amk-opiskeluihin liittyen, mutta sekään ei löydy omalla nimelläni. En juurikaan käytä sosiaalista mediaa, joskus kirjautumatta luen sitä sisältöä, mihin pääsen käsiksi. En ole koskaan halunnut jakaa itsestäni mitään, eikä se ole vuosien saatossa harmittanut ollenkaan. Olenkin sanonut, että haluan olla ”matalan profiilin ihminen”. Mielestäni pystynkin hallitsemaan aika hyvin omaa digitaalista identiteettiä, sitä vähäistäkin, koska yleensä kiellän, että nimeäni ei saa julkaista missään, kuvista puhumattakaan. Toinen puoli asiassa onkin, mitä yritykset tallentavat minusta, mutta en halua asiaa juurikaan miettiä. Tietenkin tämä blogi on nyt olemassa, mutta poistan tämän todennäköisesti sen jälkeen, kun opintojakso on ohi.